Meld je aan voor het webinar 'water in de klimaatbestendige stad'

2020-10-29 16:12:37

For the English article, click here

 


Wanneer: November 19
Tijd: 10-11:30
Taal: Nederlands

Schrijf je hier in

De brug tussen steden en water technologie bedrijven bouwen en versterken. Samen met SCOREwater en Jelmer, organiseert het Netherlands Water Partnership (NWP) een webinar dat Nederlandse steden en watertechnologie bedrijven samenbrengt.
 

Tijdens deze inspiratie sessie zullen de gemeenten Amersfoort en Zwolle hun casus presenteren. Bedrijven met relevante technologieën worden uitgedaagd daarna hun oplossing te pitchen. Het doel van de inspiratie sessie is het informeren en inspireren van steden over mogelijke oplossingen voor hun uitdagingen.

Case Amersfoort

Om een meer circulaire stad te worden is Amersfoort op zoek naar oplossingen om de waterkwaliteit van kleine afvalwaterzuiveringen te monitoren en beheersen, van bijvoorbeeld ‘constructed wetlands’. De focus van het monitoren en beheersen ligt op de kwaliteit van het water, de stroming, verandering van waterkwaliteit over tijd en afstand en de invloed op de omgeving voordat het water in het oppervlaktewater terecht komt.

De vragen die zij graag beantwoord zien zijn: wat voor oplossingen zijn beschikbaar om de waterkwaliteit te monitoren en beheersen na behandeling van een kleine afvalwaterzuivering? Welke technische aspecten moeten meegenomen worden en hoe kan continue monitoring gegarandeerd worden?

Case Zwolle

Gemeente Zwolle is proactief in het versnellen van klimaat adaptieve maatregelen in haar stad en regio. Één groot project wat hieronder valt is ‘Sensehagen’. Watertechnologie en burgerparticipatie zijn hierin cruciaal. Momenteel gebruikt Zwolle nog diverse apps en tools binnen dit project. Er is echter behoefte aan een systeem/app/tool die alle apps laat communiceren en die de verzamelde data die vanuit verschillende tools en apps komt, analyseert.

Registratie

Schrijf je hier in, om deel te nemen aan deze sessie. 

https://www.traditionrolex.com/35